Alle plannen liggen weer in de prullenbak. We vertrekken niet meer naar het buitenland. Niet naar Ibiza. Het is er veel te koud. En alles is gesloten. Als het daar leuk is, is het in Nederland ook leuk. Als het in Nederland koud is, is het daar ook koud. We blijven thuis.

In de kerstvakantie ben ik samen met Fay en een vriendin een weekje naar Santa Eularia op Ibiza geweest. Om te kijken hoe het daar zou zijn in de winter. Door veel mensen was ik gewaarschuwd dat alles gesloten zou zijn, maar ik dacht (eigenwijs als ik ben) dat dat wel mee zou vallen. Ik had een leuk apartmentje gehuurd dichtbij de ‘grote stad’ en aan de zee. Met aan de achterzijde een grote speeltuin en een supermarkt. Een eigen autootje en parkeerplaats. Luxer kan je het niet hebben in de winter.

Maar echt alles was dicht. En het is niet erg als er niks is, maar wel als je ziet dat er allerlei mogelijk leuke (eet)tentjes zijn en die zijn gesloten. Lege strandjes met gesloten hokjes. Wel mooie strandjes, maar het was te koud om er ook echt te gaan liggen of om er te gaan zwemmen. Ibiza is hartstikke mooi, ook in de winter. Veel zon, maar zodra die weg is, is het er ook erg koud. En als je dan geen appartement hebt met een verwarming dan is het ook echt koud. En dan begint het toeristenseizoen ook weer pas in mei en stopt in oktober. Dat betekent 5 maanden weinig warmte en vertier.

Als je dan thuis komt, waardeer je je huis en verwarming weer des te meer. Lekker even naar de stad en afspreken met vrienden. Zo slecht is het hier ook nu weer niet. En och, de carnaval is weer in zicht. We blijven gewoon lekker thuis. Kijken hoe we het Ibiza-gevoel in Eindhoven kunnen laten groeien 🙂