Over Hanniebal

Hanniebal Moves staat voor uitdagingen, analyses en voortvarendheid. Samen met het management van een bedrijf, gaan we aan de slag om heldere doelen en een strategie te bepalen.

Sinds 2001 hebben we al meer dan 100 bedrijven ondersteunt bij het bepalen en uitvoeren van hun stategie.

Over Hannibal

Hanniebal is vernoemd naar de volgende Hanniballen:

 • Hannibal (247 – 182 voor Chr.)

  De Carthagaanse veldheer die in 218 v. Chr. met olifanten en een enorm leger vanuit Spanje via Frankrijk de Alpen overstak naar Italië om daar de Romeinen te verslaan met een briljante strategie.

 • Hannibal van The A-team (jaren ’80 na Chr.)

  Wie is er niet groot mee geworden? De leider én het brein van BA, Murdock en Face. Hij bedacht de listen om de vijand te veroveren. Met zijn onafscheidelijke sigaar, sloot hij elke verovering af met de zin: ‘I love it when a plan comes together’.

 • Hannibal Lector van The silence of the Lambs (1991 na Chr.)

  En wie heeft niet zitten griezelen bij deze film? Deze Hannibal was genadeloos, intrigerend en zeer intelligent. Hij was geduldig, wist draagvlak te creëren en had een doordachte strategie. Geen aardige man, maar zeer doelgericht aan het werk.

 • Hanniebal Moves (2001 na Chr.)

  Deze naam vermengt het strategisch inzicht en doorzettingsvermogen van deze Hanniballen met de kennis, kunde en ervaring van oprichter Hannie Derks (1968 na Chr., senior strateeg, marketeer en cultureel bedrijfsantropoloog).